Beetje mexicaans (snelle chili con carne)

Beetje mexicaans (snelle chili con carne)

Beetje mexicaans (snelle chili con carne)

Aantal personen: 4

Bereidingstijd:

Ingrediënten

300 gr snelkookrijst
3 eetl olijfolie
400 gr rundergehakt
1 grote ui
2 teentjes knoflook
Chilli- con- carne kruiden (uit een zakje)
½ literblikje tomaten met sap
1 blikje kidneybonen
4 takjes peterselie
1 eetl jalapenopepers
Parmazaanse kaas

Bereiden

300 gr snelkookrijst volgens de gebruiksaanwijzing op het pak gaarkoken. In een hapjespan 3 eetl olijfolie verhitten en hierin 400 gr rundergehakt rul bakken. 1 grote gesnipperde ui en 2 tenen knoflook uit de pers toevoegen en omscheppend meebakken. Chilli- con- carne kruiden uit een zakje, ( hoeveelheid onbekend,Ik zou met 3 theelepeltje beginnen, het is erg pittig hoor ! ). de inhoud van een ½ literblikje tomaten met sap plus de uitgelekte inhoud van 1 blikje kidneybonen aan het gehakt toevoegen. De chilli con carne tegen de kook brengen en 10 minuten zacht laten sudderen. Er tot slot nog 4 gehakte takjes peterselie en 1 eetlepel jalapenopepers bij roeren. De rijst en de chilli apart serveren. Een schaaltje geraspte Parmazaanse kaas op tafel zetten. Bron/inzender:

Reacties

Nog geen reacties, wees de eerste!

Laat je reactie achter




KokenKoken